Datum: 29-01-2022 Tijd: 12:12
Navigatie
NJW sponsored by:

KNMI Buienradar
Uit NJW Fotoalbum
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Vrijdag 6 augustus 2021

20:40

De NJW is gestart! Inmiddels is de openingsbriefing in volle gang. Na een openingswoordje van de voorzitter van de Venlo Eindhoven ZweefvliegClub, Joeri Bierings, stelde wedstrijdleider Bas van Hertom de crew voor. Daarna werden de COVID-maatregelen besproken en legt de diverse facetten van de wedstrijd uit. Morgen is de eerste wedstrijddag, vandaag waren er na buien telkens prachtig zonnige opklaringen, hopelijk laat het weer de komende dagen goede wedstrijddagen toe. We kijken uit naar een veilige en enerverende 49e Nationale Junioren Wedstrijd.

news: 77BA17F7-78DC-4A42-9CF5-C65BA48F7CE7.jpeg

49e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) - 7 t/m 14 augustus 2021

Nationale Junioren Wedstrijd 2021 - 7 tot en met 14 augustus 2021

Registratie & gezondheidscheck via dit formulier.

Aanstaande zondagavond 8 augustus 20:30 uur geeft Louis Boermans de lezing: "On the way to glide radio 100:1". Deze lezing bevat de meest recente informatie over (de techniek achter) de nieuwste zweefvliegtuigen. Let op bij het voldoen aan het coronabeleid bij het bijwonen van deze lezing. Deelname is alleen mogelijk met het invullen van dit formulier.

Op zaterdag 14 augustus 2021 houden we een barbecue. Heb je je bij inschrijving nog niet voor de barbecue aangemeld, dan kan dat via dit formulier. Deelname is alleen mogelijk met registratie, let op bij het voldoen aan het coronabeleid bij het bijwonen van de bbq. 

Update 25 juli 2021:

We zijn erg blij dat we de NJW mogen organiseren, maar het corona-virus is helaas nog niet weg. Omdat we met een grote groep zullen interacteren en bij sommigen een besmetting niet tot gezondheidsklachten leidt, maar wel door te geven is naar anderen, treffen we corona-maatregelen.

De wedstrijdleiding zet in op een NJW op anderhalve meter. Met een volle inschrijflijst en een evenement van rond de 100 personen, zorgt dit ervoor dat we scherp moeten blijven op wat wel en niet binnen kan en met hoeveel personen. Daarom zal de NJW anders verlopen dan voorgaande jaren, en we vragen jullie waakzaamheid en medewerking hierin. 

 • Logischerwijs volgen we de overheidsmaatregelen en verwachten we van alle aanwezigen dat ze dit ook doen;

 • Er wordt een maximaal aantal personen per binnenruimte aangegeven bij de ingangen vanwege de 1.5m en beschikbare oppervlakte;

 • Om het aantal aanwezigen in de hand te kunnen houden vragen we jullie maximaal twee ophalers (meer mag, mits uit een huishouden) mee te nemen;

 • De binnenruimte van cafe ‘de Strietser’ is tijdens de NJW alleen toegankelijk de NJW crew met een functie daar, via de deuropening naar het terras serveren we uit;

 • Voor het terras gelden dezelfde regels als voor horeca:

  • registratie en gezondheidscheck verplicht;

  • sluiting uiterlijk om 24:00 uur;

 • De briefings zijn alleen voor de deelnemers. Ophalers en anderen kunnen via teams, op een eigen apparaat meekijken vanaf een geschikte locatie.

 • De belangrijkste maatregel: bij aanmelding op vrijdagavond, op maandagochtend en op donderdagochtend voeren we een CoronaCheck scan uit bij alle aanwezigen. 

  • Aanwezigen: de deelnemers, helpers, de NJW crew, wedstrijdleiding, eventuele VEZC leden en anderen aanwezig op de club.

  • CoronaCheck: we scannen de CoronaCheck app en verwachten een groen vinkje, deze kun je zelf inladen bij:

   • Bewijs van volledige vaccinatie en bijbehorende tijd erna;

   • Bewijs van herstel van een corona-besmetting;

   • Een recente negatieve test, max. 72 uur oud.

  • Degene die nog geen groen vinkje in de CoronaCheck app kunnen tonen, zullen dus regelmatig moeten testen. Dit kan in Nederland bij “Testen voor toegang”, of net over de grens in Duitsland is een gratis en snelle (qua test en qua uitslag) service beschikbaar: https://corona.chayns.de/

   • Daarmee krijg je geen groen vinkje in de Nederlandse app, maar wij registreren en accepteren het bewijs van de uitslag van de test wel;

   • Een afspraak maken kan drie dagen van te voren;

   • Rijd naar de locatie in Kaldenkerken (minder dan 10 minuten vanaf de club), scan de QR code, laat je testen vanuit de auto, meestal wordt de uitslag binnen 30 minuten al toegestuurd;

Openingstijden door de weeks 07:30-19:00 uur, weekend 10:00-19:00 uur. Denk dus alvast na over wanneer je de testen inplant om op de genoemde momenten een geldige testuitslag te kunnen laten zien.

 

Update 22 juni 2021: Afgelopen vrijdag werd in de Corona persconferentie aangegeven dat Nederland een grote stap zet: bijna alles kan op 1,5 meter. De anderhalve meter afstand blijft de allesbepalende norm en de basisregels blijven gelden. Voor sportlocaties geldt dus ook vanaf aanstaande zaterdag nog de gezondheidscheck en registratie, maar wedstrijden met publiek worden mogelijk.

Wij gaan daarom aan de slag om de NJW in te richten op anderhalve meter, zullen de komende tijd de documentatie in orde maken en de nodige voorbereidingen treffen. Aan jullie ook de vraag de voorbereidingen te treffen voor de NJW en dan kunnen we begin augustus genieten van de 49e Nationale Junioren Wedstrijd!

Medio mei 2021:

De inschrijvingen voor de Nationale Junioren Wedstrijd 2021 zijn geopend.

Als de NJW op dit moment (mei 2021) en onder de momenteel geldende regels plaats zou moeten vinden, zou de wedstrijd vanwege meerdere verschillende beperkingen geen doorgang kunnen vinden. Zo mogen er momenteel geen (sport)wedstrijden georganiseerd worden en zijn de regels in Duitsland nog te streng om de NJW praktisch uitvoerbaar te maken.

Echter het organiserend team van de NJW voorziet dat het deze zomer redelijkerwijs mogelijk kan worden om de NJW doorgang te laten vinden, dus: mits de dan geldende maatregelen dit toelaten. Dit houdt, volgens de huidige door de overheid beschikbaar gestelde 'routeinformatie', in dat in Nederland het risiconiveau 'waakzaam' of beter, van toepassing zal moeten zijn. Mocht het mogelijk worden, dan zetten we ons in om de NJW 2021 te organiseren. Mogelijk dat er maatregelen als 'triage', het creeeren van een bubbel en/of regelmatig testen nodig zijn. Mogelijkerwijs is er ook nog beperking met betrekking tot onze sportkantine en/of de grootte van teams. Maar we hopen binnen de maatregelen alsnog een veilige, thermiekrijke, sportieve en gezellige NJW te kunnen organiseren.

We vragen geinteresseerde deelnemers zich in te schrijven zodat we een indicatie hebben van de interesse. Uiterlijk twee weken van te voren beslissen we of de NJW door kan gaan, dit is van verschillende factoren afhankelijk en cancellen blijft het recht van het organiserende team. Geef jouw intentie van deelname dus door, daar zit geen betalingsverplichting aan vast. Schrijf je in, twijfel je flink stuur dan minimaal een berichtje naar het organiserende team middels het contactformulier. We zien uit naar jullie inschrijvingen.

 

49e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) - 1 t/m 8 augustus 2020

De Nationale Junioren Wedstrijd 2020: 1 t/m 8 augustus, is helaas afgelast.

NJW 2020 helaas afgelast

Het bestuur van de Venlo Eindhoven ZweefvliegClub heeft de wedstrijdleiding van de Nationale Junioren Wedstrijd laten weten dat dit seizoen geen 49e NJW georganiseerd kan worden. Dit in verband met de COVID-19 maatregelen: wedstrijden zijn in ieder geval tot 1 september niet mogelijk.


Hopelijk kunnen we tussen nu en de rest van het seizoen het gewone vliegbedrijf langzaam aan weer op gang krijgen. Ook hier zal nog enig geduld bij nodig zijn aangezien we waarschijnlijk in het begin nog met een maximale groepsgrootte op het veld te maken zullen hebben. 


We gaan er van uit dat volgend jaar wel weer een NJW georganiseerd kan gaan worden, maar ook dan moeten we er rekening mee houden dat COVID-19 er toe zal leiden dat er speciale maatregelen genomen dienen te worden om een veilige wedstrijdomgeving te creëren. Maar daar is voorlopig nog tijd voor om goed over na te denken.


We hopen dat jullie in een volgende editie van de Nationale Junioren Wedstrijd te mogen verwelkomen op de Groote Heide in Venlo, voor een prachtige wedstrijdweek zweefvliegen.

Facebook stream - 49e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) - 1 t/m 8 augustus 2020
Einduitslag NJW 2019

Podium NJW 2019

2: Flip Zandbergen (2700 pt) | 1: Sjors Schoenmakers (3100 pt) | 3: Elisabeth van der Swan (2612 pt)

 

Alle uitslagen op Soaringspot: KLIK

Einduitslag Nationale Junioren Wedstrijd 2018

Winnaars Nationale Junioren Wedstrijd 2018Proficiat winnaars: 
1
 M7 (LS-8) Filip Verver, ACvZ (4360pt)   
2
 G5 (LS-4) Niels van Nieuwland, GLC illustrious (4352pt)
3 T10 (LS-6) Steffen Landman, VC Teuge (3934pt)  

Klik HIER voor alle uitslagen. (Soaringspot)

De 2018 editie van de Nationale Junioren Wedstrijd werd, met vijf wedstrijddagen, een zeer succesvolle editie. Het was ook weer erg gezellig. We hopen vele van jullie volgend jaar terug te mogen zien, zij het als vlieger, ophaler of bezoeker. Tot dan!

Nationale Junioren Wedstrijd 2018

Einduitslag Nationale Junioren Wedstrijd 2017

Winnaars Nationale Junioren Wedstrijd 2017

3 II Lars van Breemen 1986pt    1 GO5 Maurits Hebels 2439pt   2 Z3 Alexander Küpper 2295pt

Klik HIER voor alle uitslagen. (Soaringspot)

Eindklassement NJW 2016

Podium Nationale Junioren Wedstrijd 2016: (uitslagen op Soaringspot)

1) Joep Heesakkers 2) Sylvain van der Meer 3) Nick Faber

Het was weer een ontzettend gezellige wedstrijd, deelnemers bedankt (ook voor het leuke cadeau)!

Eindklassement NJW 2015


2. Arne Kaas <> 1. Jelmer Vis <> 3. Matijs Huls


Totaalklassement NJW2015 na 5 wedstrijddagen: soaringspot

Volg Nationale Junioren op
Shoutbox
De NJW Shoutbox is op dit moment gesloten.

FritsUrselmann
14-08-2021 16:49
Ennuh wordt er al gefinisht?

Robert Werts
14-08-2021 14:46
De prijsuitreiking vanavond is vooralsnog gepland om 19.30 uur

FritsUrselmann
14-08-2021 09:01
Het ziet er idd goed uit voor vandaag succes allemaal Wink

Tim
13-08-2021 17:53
Morgen, morgen gaat het gebeuren. Cumuls en finalglides!

Antoine
13-08-2021 15:43
Het zit jullie niet mee Frown

Arjan
11-08-2021 16:01
Tracking werkt super, kunnen ze in Montluçon nog wat van leren...

FritsUrselmann
11-08-2021 15:43
Fijn dat iedereen airborn is Succes allemaal

Jelmer
11-08-2021 14:56
Leuk om alles zo mooi op de tracking te kunnen volgen!

VCH
11-08-2021 11:48
Gib alles Jimmy!

Volkel Powerrrr
11-08-2021 09:37
Gas er op vandaag Rogier !

Kyra
11-08-2021 08:39
Go team E9 met de mooiste en leukste pilote ever!!! Grin

FritsUrselmann
10-08-2021 15:35
Jeetje wat een drama, fingercross op goed weer

06-08-2021 20:52
Welkom bij de Nationale Junioren Wedstrijd 2021 Grin

17-05-2021 18:21
Inschrijven voor NJW 2021 is nu mogelijk.

10-05-2020 11:53
Helaas is de 2020 editie van de Nationale Junioren Wedstrijd afgelast vanwege COVID-19 maatregelen... Stay safe!

Aangesloten bij:


Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.10 seconden