Datum: 10-12-2023 Tijd: 02:02
Navigatie
NJW sponsored by:

KNMI Buienradar
Uit NJW Fotoalbum
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
42e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) - 3 tm 10 augustus 2013
Winnaars NJW2013

En de winnaars van de Nationale Juniorenwedstrijd 2013 zijn:


standaard: 1) Sander Terpstra 2) Sjoerd van Empelen 3) Jens Bouma

open: 1) Rick Boerma 2) Odin van Oord 3) Pieter Daems


Eindklassementen NJW2013:

lh5.googleusercontent.com/-auIYiPNkhJM/UgdnqIBRhDI/AAAAAAAACCk/eDB-NAEAtwY/s488/njw_standaard.jpg

lh6.googleusercontent.com/-QgA5T3uXtPs/UgdnqKf2U-I/AAAAAAAACCg/6uwZYkTf0vg/s456/njw_open.jpg

   
42e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) - 3 tm 10 augustus 2013


De Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) vormt 

een kweekvijver voor aankomend wedstrijdtalent.

Onder begeleiding van een ervaren wedstrijdvlieger wordt dagelijks een opdracht gevlogen; bij goed weer soms een opdracht van 300 km. Naast het vliegen staat gezelligheid hoog in het vaandel. Kortom dé gelegenheid om veel andere zweefvliegers te leren kennen in een gezellige sfeer.

Inschrijven kan als je 5 overland ervaring hebt en nog geen meerdaagse wedstrijd hebt gevlogen. Twijfel niet en schrijf je in !!

Heb jij je eerste overlandvluchten achter de rug en wil je zien wat het wedstrijdvliegen inhoudt? Of ben je een meer ervaren overland vlieger maar wil je kijken of je jou vliegstijl verder kunt verbeteren? In beide gevallen is de Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) iets voor jou.

Bij deze wedstrijd, die dit jaar van zaterdag 3 t/m zaterdag 10 augustus plaatsvindt op vliegveld Venlo, staat het leerelement centraal. Met de hulp van ‘scouts’, meestal ervaren wedstrijdvliegers uit de kernploeg, leer je alle belangrijke aspecten van het wedstrijdvliegen kennen. Denk aan bijvoorbeeld vluchtvoorbereiding, het correct ronden van keerpunten, het plannen van een goede route of het maken van een goede final glide. Vliegveiligheid staat hierbij altijd voorop.

Deelnemen aan de NJW kan met allerlei toestellen. Afhankelijk van het weer worden opdrachten uitgeschreven van grofweg 80 km tot - een enkele keer - een 300 km. Als minimale ervaring vragen we vijf overlandvluchten op het moment van aanmelden. Vliegers die reeds een of meer meerdaagse (>2 dagen) wedstrijden (behalve de NJW) gevlogen hebben, zijn van deelname uitgesloten.

Gebruik van GPS loggers als vluchtbewijs is verplicht. Alleen IGC loggers zijn toegestaan. Zorg wel zelf voor software en bekabeling om de logger uit te lezen. In verband met de luchtruim situatie in Venlo is ook het voeren van een transponder verplicht.

Het inschrijfgeld bedraagt € 150. Per start wordt een bijdrage van € 10,- gevraagd.
De camping kost € 6 per persoon per nacht. (Inclusief stroom & gebruik van douches).

Het programma voor de 42e Junioren wedstrijd ziet er als volgt uit: KLIK

Aanmelden is mogelijk via het online aanmeldingsformulier !!

Tot ziens op vliegveld Venlo.

NB: Mail voor de NJW2013 organisatie via het contactformulier op deze website.

Meevliegen in de tweezitterklasse !!

Wil je nog niet zelfstandig deelnemen aan de Nationale Junioren Wedstrijd, maar wil je wel veel leren? Schrijf je dan, samen met een vvo-instructeur of ervaren overlandvlieger van je eigen club, in voor de tweezitterklasse.

Net als de deelnemers aan de éénzitterklasse ontvang je ’s ochtends een uitgebreide briefing, wordt de te vliegen opdracht door ervaren wedstrijdvliegers (scouts) toegelicht en vlieg je de opdracht waarbij je tijdens de vlucht wordt begeleidt door de eerdergenoemde scouts. 

De puntentelling wordt per toestel bijgehouden, zodat je jouw prestaties kunt vergelijken met die van de overige deelnemers,  maar telt niet mee voor de officiële classificatie. De deelname aan de tweezitterklasse is dan ook bedoeld als voorbereiding op bijvoorbeeld een zelfstandige deelname aan de volgende editie van de Nationale Junioren Wedstrijd.

Als je meedoet ben je natuurlijk ook welkom om de lezing(en) bij te wonen die tijdens de NJW worden georganiseerd,  mee te smullen tijdens de altijd gezellige BBQ en mee te feesten tijdens het spetterende eindfeest!

Om de belasting voor clubs zo laag mogelijk te houden, in verband met het meegeven van een tweezitter, is de eerste vliegdag van deze klasse maandag 5 augustus. De laatste vliegdag is zaterdag 10 augustus. Het aantal dagen dat je mee wilt vliegen bepaal je zelf!

Data's NJW 2013

De datum voor de Nationale Junioren Wedstrijd 2013 is bekend. Het zal plaats vinden van zaterdag 3 augustus t/m zaterdag 10 augustus.

Wedstrijdschema 2013:  
vrijdag 2 augustus
: mogelijkheid tot vliegen
vrijdag 2 augustus 17.00 - 19.00 uur : persoonlijk inschrijven
vrijdag 2 augustus 20.00 uur : openingsbriefing standaard/open-klasse
zaterdag 3 augustus : begin wedstrijd standaard/open-klasse
zondag 4 augustus 20.30 uur : openingsbriefing tweezitter-klasse
maandag 5 augustus : begin wedstrijd tweezitter-klasse
donderdag 8 augustus : BBQ (12,50 euro/persoon)
zaterdag 10 augustus : laatste vliegdag
zaterdag 10 augustus 21.00 uur : prijsuitreiking en aansluitend eindfeest
Sluiting van inschrijving NJW 2013.

We hebben dit jaar een grote groep deelnemers aan de Nationale Junioren Wedstrijd. We zijn daarom erg trots en blij dat we dit aantal deelnemers weer mogen ontvangen op Venlo. Het is zelfs zo hoog dat we de inschrijvingen binnekort sluiten.

De reden om dit te doen is dat wij als Nationale Junioren Organisatie niet alleen een wedstrijd willen organiseren, maar jullie ook zoveel mogelijk willen leren. Dit word ieder jaar gedaan met de hulp van ‘’scouts’’. Dat zijn kernploegvliegers of gewoon ervaren vliegers die een leerzaam verhaal kunnen vertellen. De scouts vliegen ook dagelijks mee om jullie ook tijdens de opdracht te kunnen observeren en tips te kunnen geven. En ‘s avonds tijdens de eindbriefing zullen ze hun visie geven over het weer en de tactiek hoe hier mee om te gaan.

Verder zullen de scouts lezingen geven over allerlei vliegzaken. Denk aan hoe om te gaan met blauw weer, stress, voorbereiding, vluchtcomputers en hoe houd ik wedstrijdvliegen leuk.

Iedere dag worden alle log-files uitgebreid bekeken en hier zal iedereen dan ook persoonlijk, of tijdens de gezamenlijke evaluatie op- of aanmerkingen over krijgen.

Dit alles zorgt er dus voor dat we een niet al te grote groep aankunnen om zo het leereffect, wat het doel is van de NJW, op niveau te houden.

Nog een bijkomend iets is dat we met deze grote groep de mogelijkheid hebben om er twee klassen van te maken. Dat heeft voor ons het voordeel dat we het met matig weer makkelijker hebben om een klasse te kunnen starten mochten we een kort bruikbaar weervenster hebben. En dit heeft voor jullie het voordeel dat je in een klasse vliegt waarvan de handicaps dichterbij elkaar liggen.

En nog iets, 2 winnaars!

De standaard klasse zal zijn alles met een handicap tot en met de LS-4, alles met een hogere handicap komt in de open klasse.

Tot snel!

Groeten namens de organisatie.

Zaterdag 3 augustus.

Klik >> Uitslagen

Klik >> foto's NJW 3 augustus !!

 

16.45

E9 en de VB zijn rond gevlogen!

 

16.09

Wie de live tracking goed in de gaten heeft gehouden heeft de eerste zien buiten landen! (EC,NE,LI,X89)

 

14.00

De VZC LiveTracking bioscoop.

 

 

 

Goedemorgen.

 

We hebben een opdracht, Venlo - Nederweert - Dorsten - Venlo.

 

Images: Afbeelding1.png

Zondag 4 augustus

 

20.00 uur:

De vliegers zitten momenteel bij de briefing. Het was een mooie dag vandaag! We kijken om ons heen en zien tevreden deelnemers: trots op hun prestatie van vandaag. Er zijn gemiddelde snelheden gevlogen van ongeveer 100 km/h.

Daarnaast heeft de open klasse een opdracht van meer dan 300 km gevlogen. Voor een aantal zal dit de eerste keer zijn. Gefeliciteerd!! 

Klik >> Uitslagen

Klik >> foto's NJW 4 augustus !!

 

10.00 uur:

Houd de tracking-site goed in de gaten voor up-to-date informatie!

 

De opdracht voor de standaard klasse. Zij mogen een opdracht vliegen van 287 km.

 

En de opdracht voor de open klasse. Gaan ze hun 300 km halen? De wedstrijdleiding heeft een mooie opdracht van 316,4 km uitgestippeld voor hen.

Maandag 5 augustus.

22.00uur:

De deelnemers zijn momenteel aan het luisteren naar een boeiende lezing van Loek Boermans over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zweefvliegbouw. De dag zit er bijna op!

Er is nog een enkele ophaler onderweg om zijn vlieger op te halen, maar inmiddels zijn de meeste teams weer terug in Venlo. Het was een vermoeiend dagje voor onze vliegers. Ze hebben moeten ploeteren om boven te blijven en de opdracht rond te vliegen. Helaas is dit niet iedereen gelukt. 

De uitslagen van vandaag. 

Ook op de grond was het hectisch voor enkelen van de organisatie. Vanochtend is er een radio- en tv-ploeg geweest, daarnaast zijn er twee mensen van de krant geweest. Zij hebben interviews gehouden en mooie plaatjes geschoten. De Nationale Junioren Wedstrijd zal morgen met een (hopelijk) leuk verhaal in dagblad de Limburger verschijnen. De
tv-uitzending is al online.

Lars GrootSjoerd van EmpelenWiek SchoenmakersSander Terpstra en medewerkers van de Junioren: bedankt voor jullie medewerking!

 

10.00 uur: Hectiek vandaag. Dagblad de Limburger en de Limburgse zender L1 zijn op bezoek! De eerste Live-radio uitzending is geweest!

 

De opdracht voor de standaardklasse.


 

 

 

De opdracht voor de openklasse.

 

Dinsdag 6 august

20.30 uur:

Vandaag was het voor sommigen weer een moeilijk dagje. Voor de vliegers was het met momenten hard werken. Voor de toeschouwers op de live-tracking was het zeer vermakelijk. De een na de ander landde buiten. Uiteindelijk stonden er 11 vliegers buiten.

Inmiddels is de briefing geweest en schuiven de deelnemers aan voor een discussie-avond. De inhoud van de avond wordt bepaald door de inbreng van de deelnemers, dus alle onderwerpen kunnen de revue passeren.

Morgen is het rustdag, het weer ziet er niet vliegbaar uit. Daarnaast hebben de deelnemers ook wel wat ontspanning verdiend! Ze hebben kei hard gewerkt en tot nu toe vier mooie prestaties neergezet.

De uitslagen van vandaag en totaaloverzicht zijn hier te bekijken.

 

13.00 uur:

De Nationale Junioren Wedstrijd 2013 staat in de krant: Dagblad de limburger

 

11.30 uur:

Goeiemorgen! De vliegers zijn zich klaar aan het maken voor de vierde vliegdag. De laatste dagen zijn we verwend met flinke opdrachten. Vandaag krijgen de vliegers een 'kleine' opdracht. Voor beide klassen een AAT.

Opdracht standaardklasse:

Opdrachttijd: 02.00 uur

Opdrachtafstand: 110,6/164,8 km (134,2 km)

 

Opdracht open klasse:

Opdrachttijd: 02.00 uur.

Opdrachtafstand: 113,0 km/ 188,0 km (146,7 km)

 

Rob Looisen en Hadriaan van Nes zullen vandaag de deelnemers begeleiden.

Veel plezier en succes voor alle vliegers!

Woensdag 7 augustus.

 

To do in de omgeving:

Karten

Hertog Jan brouwerij (Rondleiding & Proeven)

Paintball

Bowlen/Lasergames/speelhal/grill restaurant

Grot fietstochten en meer

Indoor skien

Limburgs museum

Museum Van Bommel Van Dam

Zwemmen

Buggy rijden/Quad rijden/Handboogschieten en meer

Beste ijs van Nederland

Kasteeltuinen Arcen

Thermaalbad

Toverland

Waterskien en meer

 

 

Goedemorgen fanatiekelingen. 

We hebben vier prachtige dagen achter de rug. Beide klassen hebben een officiele 300 kunnen vliegen. Gisteren hebben ze een AAT gehad met weer dat wel wat uitdagender was dan de dagen ervoor.

Dit zorgt er wel voor dat onze vliegers toe zijn aan een rustdag. En hoe mooi is het als het weer ook nog eens meewerkt en het lekker gaat regenen vandaag. De weersverwachting voor morgen en de rest van de week ziet er redelijk goed uit. Vandaag lekker niksen...  ;-)

Tot morgen!

Donderdag 8 augustus.

Goedemorgen.

We hebben een opdracht! 

Vanmorgen kleine lezing gehad over blauw weer en hoe om te gaan met buien van Steven Raimond.

 

Openklasse.

 

             

 

 

Standaardklasse.

                 

 

Eerste start word verwacht om 12.45. Op LiveTrack kunnen jullie alles bij houden ;-)

Vrijdag 9-8-2013

Goedemiddag.

De dag van vandaag hebben we helaas gecanceld. Het weer is nu goed en ophalers zijn aan het vliegen. Het ziet er helaas niet goed genoeg uit om een opdracht uit te schrijven.

Ronald heeft een uitgebreide presentatie gegeven over de kleine foutjes die mensen maken wat al met voor veel tijdverlies zorgt.

Zaterdag 10 augustus.

De opdracht voor vandaag. AAT van 2,5 uur.

 

Venlo - Xanten - Zutphen - Hamminke - Venlo 122,1 km / 281,8 km (195,5 km)

 

Team NJW 2013

 

Organisatie & Wedstrijdleiding:

 


 

Robert Werts, Wedstrijdleider.

Bram Winters, facilitair en financieel.                                                   

Images: 143 Bram Winters.jpg

 

Sjef Vael, Scoring/Website.


Maikel Jentjens, Scoring/Website.

 

Images: teringzooi.jpg
Frank Holkamp, spreekstalmeester/veldleider.                          

                                 Images: frankholkamp.jpg

Remy van Vugt & Bram Winters,

Cafe en Restaurant de Strietser.


    

 

 

Stella van Helden, PR.     


                                                           Images: foto site.JPG


 

Ben Hiemstra, website.

 

 

 

De organisatie is bereikbaar via het contactformulier op deze website.

Deel dit artikel met:

Volg Nationale Junioren op
Shoutbox
De NJW Shoutbox is op dit moment gesloten.

12-03-2023 15:02
Inschrijving NJW 2023 is geopend!

FritsUrselmann
12-08-2022 13:39
Vanuit mijn vakantieadres een dikke vette pluim voor de medewerkers juniorenwedstrijd,
uit eigen ervaring weet ik dat het onder deze omstandigheden echt zwaar is om alles onder controle te krijgen en

RJ
11-08-2022 23:26
Zet hem op Martijn, go team 4A! “Helicopter” !!! Grin

-10-22
09-08-2022 16:29
Wat een feestje Thijmen, 1e dag je eerste 200km, 2e dag je 300 km, 3e dag je 5 uur, ben benieuwd wat er vandaag te vieren valt 🥳

Michiel
09-08-2022 10:09
Gas erop G5 en G8! En alle anderen natuurlijk!

Antoine
08-08-2022 16:03
Kom op Deni, gas op die lollie Shock

Kyra
08-08-2022 11:10
Thijm zet hem op!! Team E9 <3 Grin

Michiel
07-08-2022 23:04
Goed gedaan Wout! Morgen weer Yalla Yalla!

Fons
07-08-2022 14:20
Ik zie nog weinig foto s ?

Ben
06-08-2022 13:49
H7 en H8 succes!

ZVC VOLKEL
05-08-2022 14:21
4A zet hem op! 4A in de top!

Hobbit
05-08-2022 13:57
#zinin Grin

05-08-2022 11:03
Welkom bij dag 0 van de 50e NJW 2022: de vooruitzichten zijn zomers!

31-01-2022 21:55
NJW 2022 6-13 augustus

FritsUrselmann
14-08-2021 16:49
Ennuh wordt er al gefinisht?

Aangesloten bij:


Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.08 seconden